Istrobanka končí, od júla sa zlúči s ČSOB

Jedna z menších slovenských bánk, Istrobanka, sa od 1. júla zlúči s ČSOB. Istrobanka tak už nebude pôsobiť pod vlastným názvom.

11.05.2009 18:56
ČSOB Foto:
Istrobanka končí, jej právnym nástupcom je ČSOB.
debata

Ukončí sa tým zlúčenie oboch bánk po tom, ako fúziu minulý rok odobrila Národná banka Slovenska aj Protimonopolný úrad. Média o tom v pondelok informovala Zuzana Francúzová z tlačového oddelenia ČSOB.

Rakúska banka Bawag predala Istrobanku belgickej finančnej skupine KBC za 350 miliónov eur (10,5 miliárd korún) po tom, ako nedokázala naplniť cieľ päťpercentného podielu na trhu.

Od 1.júla právnym nástupcom Istrobanky bude ČSOB, ktorá preberie všetky práva a povinnosti Istrobanky. Preto zostanú všetky zmluvné vzťahy bezo zmeny. Od rovnakého dátumu sa všetky pobočky Istrobanky premenujú na ČSOB. Osemnásť z celkového počtu 154 pobočiek banka zruší, pretože v súčasnosti sa niektoré obchodné miesta prekrývajú.

ČSOB už dlhší čas Istrobanku kontroluje, od jesene minulého roka začala Istrobanka ponúkať produkty skupiny ČSOB. Od júla bude pre zlúčenú banku platný jednotný kód 7500, po tomto termíne bude pôvodný bankový kód Istrobanky 4900 fungovať maximálne do októbra. Niektoré čísla bankových účtov však banka pre duplicitu zmení.

ČSOB patrí k popredným bankám na Slovensku. V prvom štvrťroku jej klesol čistý zisk medziročne o 89 percent na 1,09 milióna eur (32,84 milióna Sk). Bilančná suma banky sa znížila o 26 percent na 4,22 miliardy eur (127,13 miliar­dy Sk).

debata chyba