Prečo je lepšie, keď sa o vaše peniaze stará bankový poradca?

Diskrétnosť, osobné aj online poradenstvo, individuálny prístup a komfortný servis bez čakania v rade, finančný plán a riešenia na mieru, spravovanie investícií, ale aj lepšie úrokové sadzby. Toto všetko môžu využívať klienti, ktorým pomáha bankový poradca.

09.04.2021 00:00
3658 VUB, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Pre väčšinu z nás je úplne prirodzené obrátiť sa v prípade zdravotného problému na lekára. Takisto ak potrebujeme právnu radu, zájdeme za advokátom. Pri finančných otázkach je to ale na Slovensku ešte stále menej obvyklé. Treba si však uvedomiť, že fungovanie sveta financií je mnohým vzdialené a preto, ak máte možnosť, neváhajte sa spojiť s bankovým poradcom a nechať si poradiť. Ponúka skúsenosti, potrebné vzdelanie a prax. Tak ako oceňujeme odborné skúsenosti lekára a necháme sa viesť jeho radami, rovnako sa oplatí dať si odporučiť správny postup pri nakladaní s financiami od bankového poradcu. Pomôže vám či už ak prežívate dobré finančné obdobie, ale prevedie vás ale aj krízami.

Väčšina z nás je presvedčená, že pozná stav svojho účtu a má celkovo dobrý prehľad o svojich financiách. Skutočná starostlivosť o vaše peniaze, ale nastáva až vo chvíli, keď čísla na účtoch prejde odborník. Stačí chvíľa s ním a dívame sa na výdavky, príjmy, investície aj finančnú rezervu iným okom. Poradenstvo bankára nie je založené na nátlakovom predaji a ponuke zbytočných služieb. Bankár rieši skutočné potreby klienta.

Foto: Dominika Behúlová
3658 VUB 1, PR článok, reklama, nepoužívať

Osobný finančný plán

Klienti bánk sa líšia a každý z nich má iné očakávania. Iné potreby má biznismen, iné mladý človek alebo senior. Na práve aktuálne potreby v konkrétnom čase prihliada bankový poradca. Jeho odporúčania vychádzajú z fázy životného cyklu klienta a jeho cieľov. Každému z nich sa osobný poradca snaží nájsť špeciálne riešenie na spravovanie financií. Výrazne tomu dopomáha aj Osobný finančný plán. Pri jeho zostavovaní je klient partnerom bankára, nestráca možnosť rozhodovať o svojich financiách. Bankový poradca ponúka pomoc a poradenstvo, ukazuje slabšie miesta, ale netlačí na klienta, aby prijal všetky jeho návrhy.

Nástroj VÚB banky s názvom Osobný finančný plán ponúka pohľad na stav financií klientov. Poradca sa ich pri jeho zostavovaní pýta na päť častí ich života: bývanie, spotreba, zabezpečenie, budúcnosť a rezerva.

Prvé stretnutie trvá tridsať minút a počas nich osobný poradca s vami prejde oblasti, ktoré váš život výrazne ovplyvňujú – bývanie, poistenie, investície, veľkosť vašej rezervy a príjmu, rodinné zázemie aj predstavu o budúcnosti. Ak uvažujete napríklad o úvere alebo hypotéke, bankár vám vypočíta, koľko by predstavovali splátky alebo koľko si môžete požičať.

Následne vám na tablete ukáže, ako ste na tom v prehľadnej vizualizácii. Tá okrem iného zobrazí, v čom sú vaše silné miesta a v čom treba pridať. Vyhodnotenie klient dostáva aj mailom a celý proces sa dá absolvovať online, teda bez návštevy banky.

Život sa však mení a s ním aj finančné potreby. Preto osobný bankár naďalej počúva a sleduje potreby klienta a pomáha mu upravovať jeho finančné potreby.

V prípade ak sa klient a bankár stretnú osobne, stretnutie prebieha v konkrétnom čase a v oddelených priestoroch určených na individuálne schôdzky.

,,Bankoví poradcovia z VÚB bezplatne a odborne poradia, zanalyzujú vaše výdavky a spolu s vami nájdu zdroje úspor. A to aj vďaka know how silnej bankovej skupiny. Dôležité je skontrolovať si aj nastavenie finančných produktov vrátane poistenia, skrátka spraviť si plán,” hovorí Dana Kondrótová, riaditeľka Odboru štandardní klienti VÚB banky.

Osobný finančný plán od VÚB banky

  1. Dohodnite si stretnutie so zamestnancom banky cez videohovor alebo telefón.
  2. Spíšte si finančné produkty, ktoré máte – zamyslite sa, do akej miery ich využívate. Bankár vám poradí, či by ste z nich vedeli získať ešte viac.
  3. Pripravte si všetky poistné zmluvy – pomôžeme vám skontrolovať, či máte poistenie správne nastavené.
  4. „Do hodiny“ môžete mať jasnejšiu predstavu o svojich financiách a plán šitý na mieru.
chyba