Skúsenosti ľudí s hľadaním práce

Mal som 43 rokov, keď som pre reštrukturalizáciu stratil prácu. Pretože som mal už deti z domu a mal som nárok na dôchodok, nebol to taký šok ako pre mladších kolegov.

14.05.2009 08:25
Práca, počítač, zamestnanie, internet Foto:
Práca, počítač, zamestnanie, internet
debata

Mal som 43 rokov, keď som pre reštrukturalizáciu stratil prácu. Pretože som mal už deti z domu a mal som nárok na dôchodok, nebol to taký šok ako pre mladších kolegov.

Bral som to ako novú životnú výzvu. Okamžite som sa prihlásil na úrad práce. Dcéra mi pomohla napísať životopis a motivačný list, ktorý som mohol predložiť potenciálnym zamestnávateľom. V tom čase som vystriedal mnoho pozícií – vedúci obchodu, revízor mestskej hromadnej dopravy, dispečer pre kamiónovú dopravu, vedúci bezpečnostnej služby. Každá pozícia mi ukázala zákulisné hry. Myslím si, že s každou skúsenosťou sa mi rozširovali obzory a bolo to celkom príjemné. Nakoniec som vyhral konkurz na pozíciu v mestskom úrade, kde sa mi veľmi páči.

Rudolf (úradník v mestskom úrade, 49 rokov)

So svojím bývalým zamestnaním som nebola spokojná najmä preto, že sme si so šéfom pracovne a osobnostne nesadli. Rozhodla som sa nájsť si inú prácu a navštívila som jednu renomovanú pracovnú agentúru, ktorá si zakladala na svojej serióznosti a mnohoročných skúsenostiach na pracovnom trhu. Aké veľké bolo moje prekvapenie, keď mi počas pohovoru konzultant tejto agentúry „mimochodom“ prezradil, že môj šéf, pre ktorého som chcela dať výpoveď, má podobné úmysly a tiež si hľadá novú prácu. Tomuto aktívnemu konzultantovi vôbec neprekážalo prehľadávať ich databázu uchádzačov o zamestnanie a informovať ma o ich kariérnych úmysloch. Táto skúsenosť ma presvedčila, že spomínaná agentúra má od serióznosti a slušnosti veľmi ďaleko, a preto ich služby iste nikomu nebudem odporúčať.

Lucia (IT konzultantka, 32 rokov)

debata chyba