Tretina Slovákov nie je spokojná so svojím zamestnaním

Tretina Slovákov nie je spokojná so svojím súčasným zamestnaním alebo podnikaním. Vyplýva to z prieskumu Centra sociálnych výskumov pri Infostate, v ktorom vyjadrovali svoju nespokojnosť najmä nekvalifikovaní a kvalifikovaní robotníci, respondenti vo veku od 30 do 39 rokov a obyvatelia Bratislavského kraja.

18.07.2010 14:37
Zamestnanie, problémy Foto:
Ilustračné foto
debata

Naopak, so svojou prácou je spokojných 43 % opýtaných. Vo väčšej miere, ako je celkový priemer, vyslovili spokojnosť predovšetkým podnikatelia a samostatne zárobkovo činné osoby, opýtaní s vysokoškolským vzdelaním, zamestnanci v súkromnom alebo verejnom sektore a respondenti vo veku od 30 do 59 rokov.

Z prieskumu tiež vyplýva, že dve pätiny Slovákov si nedokážu udržať svoje financie. Tento problém deklarovali najčastejšie respondenti inej národnosti, občania so základným vzdelaním a ľudia vo veku od 18 do 24 rokov.

Naopak, svoje financie si podľa prieskumu ustráži 58 % Slovákov. Podľa očakávaní pritom ide hlavne o podnikateľov, samostatne zárobkovo činné osoby, vysokoškolsky vzdelaných ľudí a obyvateľov z veľkých miest.

debata chyba