Celosvetová počítačová Hodina kódu bude aj na Slovensku

Slovensko bude súčasťou Hodiny kódu od 4. do 13. decembra. Počas týchto dní si každý môže vyskúšať základy programovania.

03.12.2017 14:55
debata

Hodina kódu je iniciatíva, ktorej cieľom je zoznámiť deti so základmi programovania hravou formou. Ako agentúru SITA informovala za organizátorov Magdaléna Koreny, do Hodiny kódu sa každý rok zapájajú desiatky miliónov žiakov a študentov po celom svete.

„Digitálne zručnosti budú zohrávať v budúcnosti čoraz väčšiu úlohu. Pokiaľ chcú dnešní študenti uspieť na budúcom trhu práce, mali by si osvojiť nielen užívateľské schopnosti, ale i základy programovania. Pokročilú znalosť technológií bude totiž vyžadovať deväť z desiatich profesií," povedala riaditeľka pre oblasť školstva spoločnosti Microsoft Slovensko Marcela Havrilová.

Tento rok bude mať na Slovensku Hodina kódu aj charakter inklúzie, keďže technológie sú tu pre všetkých a v mnohých prípadoch môžu ľuďom s hendikepom pomáhať pri začleňovaní sa do spoločnosti. Hodinu kódu si tak s pomocou asistentov vyskúšajú napríklad žiaci so sluchovým postihnutím. Minulý rok sa do nej u nás zapojilo takmer 4 000 študentov z viac ako 50 základných a stredných škôl. Každý, kto sa zúčastnil, získal medzinárodný certifikát.

debata chyba
Viac na túto tému: #IT #programovanie #Hodina kódu