Kde, za koľko a ako rýchlo zoženiete výpis z listu vlastníctva

Výpis z listu vlastníctva na počkanie poskytuje kataster. Je potrebné zaplatiť správny poplatok 12€ a počkať na spracovanie kópie listu vlastníctva.

28.04.2024 06:00
kataster, muž, počítač, mapa Foto:
Ilustračné foto.
debata

Okrem toho tu možno vybaviť kópiu katastrálnej mapy, keďže je často bežnou súčasťou príloh potrebných na právne úkony.

Slovenská pošta. Slovenská pošta už nejaký čas vydáva výpis z katastra nehnuteľností. Dôvodom je uľahčiť získanie dokladu ľuďom, ktorí bývajú ďaleko od miesta, kde sa nehnuteľnosť nachádza.

Kataster zmeny Čítajte aj Zaujíma vás, čo vlastní sused, kolega alebo si chcete overiť predávajúceho? Tu je návod, ako hľadať v katastri

Vďaka možnosti získať doklad na pošte za rovnaký poplatok 12 eur nie je potrebné cestovať na príslušný katastrálny úrad.

On-line výpis z katastra nehnuteľností zadarmo. Slovenská legislatíva umožňuje získať výpis z katastra nehnuteľností bezplatne prostredníctvom webovej stránky www.skgeodesy.sk.

To umožňuje používateľom prístup k dokumentu bez toho, aby museli navštíviť poštu alebo katastrálny úrad. Získanie listu vlastníctva on-line nie je spoplatnené.

Dokument však nie je akceptovaný na právne úkony. Slúži výlučne na rýchle a jednoduché overenie nehnuteľnosti a jej vlastníckych vzťahov, čo môže byť výhodné pred kúpou.

Okrem toho je možné prezerať mapy katastrálneho územia prostredníctvom portálu zbgis.skgeodesy.sk.

On-line výpis z katastra nehnuteľností je vhodný na overenie nehnuteľnosti alebo získanie podrobnejších informácií o vlastníkovi.

Kataster mapa Čítajte aj Drahý list vlastníctva. Za správne poplatky na katastri zaplatíte viac aj o desiatky eur

Na právne alebo administratívne účely je potrebné podať žiadosť o výpis z listu vlastníctva podľa mena priamo na katastrálnom úrade alebo na pošte, kde je možné výpis katastra získať osobne.

Po zhromaždení a predložení potrebných dokumentov môže majiteľ nehnuteľnosti očakávať, že výpis katastra dostane buď on-line alebo osobne v priebehu niekoľkých dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kataster #list vlastníctva #výpis z lstu vlastníctva