Na jeho výrobu nám postačia tri suroviny. Budeme potrebovať grécky jogurt, med a príchuť. Tou môže byť vanilkový struk, škorica či rôzne ovocie.
Zmiešame 500 gramov gréckeho alebo domáceho jogurtu s tromi lyžicami medu a pridáme zvolenú príchuť.
Celú zmes dáme do mrazničky na približne tri až päť hodín. Po prvej hodine jogurt vyberieme z mrazničky a dobre premiešame. To opakujeme následne každých 30 minút až pokiaľ nedosiahneme krémovú zmes. Potom môžeme mrazený jogurt podávať.
Kto nechce takto dlho čakať, môže vyskúšať aj rýchlejšiu alternatívu. Namiesto čerstvého ovocia použijeme zamrazené. Do mixéra dáme 150 gramov ovocia, tri polievkové lyžice gréckeho jogurtu a dve čajové lyžičky medu. Všetky ingrediencie do hladka rozmixujeme a vychladenú pochúťku môžeme hneď jesť.