Nedeľný piknik v poľnohospodárskom múzeu

Slovenské poľnohospodárske múzeum pozýva na Nedeľný piknik do svojich priestorov v Nitre. Návštevníci si majú priniesť vlastné piknikové koše od druhej popoludní. Popri oddychu ich budú čakať komentované prehliadky skanzenu, divadelné predstavenie či jazda historickou Nitrianskou poľnou železnicou.

04.09.2018 10:18
Agrokomplex Nitra 2018 Foto: ,
Slovenské poľnohospodárske múzeum patrí pod správu štátneho podniku Agrokomplex národné výstavisko. Snímka je z tohtoročnej výstavy Agrokomplex Nitra 2018.
debata

Pracovníci múzea naživo predvedú prácu na malých poľnohospodárskych strojoch. K tomu všetkému bude hrať kapela be.Well. Pripravené sú aj tvorivé dielne, atrakcie, pre deti knihy a interaktívne divadlo.

Slovenské poľnohospodárske múzeum má viac ako 25-tisíc zbierkových predmetov a jeho súčasťou je aj skanzen s mnohými historickými objektmi. Tiež knižnica a historická Nitrianska poľná železnica, ktorá každoročne prevezie 20-tisíc návštevníkov. Areál múzea zaberá viac ako 30 hektárov, expozície sa rozprestierajú na ploche 8 900 metrov štvorcových.

Skanzen prostredníctvom 33 objektov dokumentuje poľnohospodársku minulosť. Stoja tu verné kópie rôznych typov stavieb z obdobia 19. – 20. storočia z celého Slovenska ako napríklad konzum, mliečnica, pálenica, pekáreň, salaš či škola. Ich vnútorné vybavenie – technologické zariadenia a nábytok – sú pôvodné.
debata chyba
Viac na túto tému: #poľnohospodárstvo #Nitra #voľný čas #múzeum