Poľovníci sa zídu v nedeľu v kaštieli, budú oslavovať

Poľovníci a milovníci lesa si pripomenú deň svojho patróna, sv. Huberta, na nádvorí kaštieľa v Snine. V nedeľu pozývajú verejnosť na stretnutie, kde im predvedú svoje zvyky a tradície.

07.09.2018 09:00
poľovník, pes, lov, les, streľba Foto:
Poľovníci ľuďom predvedú aj šikovnosť svojich psov.
debata
Akcia začína už o deviatej ráno, poľovníckou bohoslužbou. Potom je pripravené vystúpenie sokoliarov, historických šermiarov i hudobníkov.

Slávnosť organizuje Obvodná poľovnícka komora v Humennom už niekoľko rokov, zakaždým sa striedajú v mestách Humenné, Medzilaborce a Snina. „Chceme sa ľuďom v týchto okresoch viac priblížiť a informovať ich o tom, že poľovníctvo nie je len o love zveri. Úlohou poľovníka je tiež starať sa o prírodu," uviedla Silvia Perinajová z humenskej poľovníckej komory s tým, že podujatie chce ľudí aj vzdelávať. Napríklad deti sa v interaktívnych stánkoch poučia, ako sa majú správať v prírode, ako ju chrániť.

Tohto roku ide v poradí už o šiesty ročník akcie. Poľovníci budú súťažiť vo varení guľáša, vybraní dostanú vyznamenanie. Ľudia uvidia vábenie zveri, prácu poľovných psov, medzi ktorými má Slovensko aj svoje národné plemená. Zoznámia sa i s poľovníckymi signálmi.

Pripravené sú aj hudobné vystúpenia, tombola, jazda na koni a výstava Príroda a človek.

debata chyba
Viac na túto tému: #príroda #voľný čas #oslavy #poľovnícvto