Sezónny odvoz bioodpadu zo záhrad ukončia v piatok

Odvoz bioodpadu z hnedých zberných nádob ukončia v Bratislave v piatok 30. novembra. Odvozy v tomto roku robili od 1. marca a za toto obdobie odviezli takmer 4 500 ton bioodpadu.

28.11.2018 18:23
Kompost, bioodpad, košice Foto: ,
Kompostáreň bioodpadu.
debata

Bioodpad odvážajú do kompostárne vo Svätom Jure, kde ho ďalej niekoľko mesiacov spracovávajú na kompost. S odvozom bioodpadu z hnedých zberných nádob začnú opäť v marci. „Bioodpad zo záhrad je však možné počas celého roka bezplatne odovzdávať do zberných dvorov,“ spomenula hovorkyňa mestského podniku Odvoz a likvidácia odpadu Beata Humeniková.

Deň odvozu bioodpadu z hnedých nádob si môžu obyvatelia overiť aj na webstránke www.olo.sk. Nájdu ho pod názvom „Zistite si Váš odvozný deň bioodpadu“ tak, že zadajú názov požadovanej ulice. OLO upozorňuje, aby obyvatelia svoje hnedé zberné nádoby v deň odvozu sprístupnili a vyložili ich na miesto dostupné technike, ktorá ich zváža.

Do hnedých kontajnerov a kompostérov patria kvety, štiepky, piliny, pokosená tráva, malé kusy konárov, lístie, odpad z ovocia a zeleniny a burina. Nepatria sem odpady z domácností živočíšneho pôvodu, mliečne a mäsové výrobky.

Od 1. marca majú v Bratislave možnosť riešiť nakladanie s bioodpadom zo záhrad aj bytové domy, ktoré sú vlastníkmi pozemku so zeleňou. V takomto prípade môže správca nehnuteľnosti podať žiadosť na oddelenie miestnych daní, poplatkov a licencií bratislavského magistrátu a požiadať o kompostér. K žiadosti treba priložiť aj list vlastníctva.

debata chyba
Viac na túto tému: #ekológia #OLO #bioodpad #triedenie odpadu