Semienka, ktoré si zaslúžia prezývku „malé zlato“. Prečo?

Ľanové semienka si nachádzajú miesto nielen v gastronómii, ale aj pri liečbe zdravotných ťažkostí rôzneho druhu. Starším ľuďom pomáhajú najmä pri ochrane srdca a pri boľavých kĺboch. Prečo si ich máme dopriať každý deň?

22.10.2022 06:00
ľan, poľnohospodárstvo Foto:
Kvety ľanu.
debata

Ani cent navyše

Patria k lacnej surovine, ktorá má podobné vlastnosti ako populárne chia semienka. Na rozdiel od nich si však po ľanové semienka nemusíme chodiť ďaleko a ani za nich platiť viac peňazí. Hnedé semená, ktoré sa prirovnávajú k výživovému zlatu majú vysoký obsah vlákniny a kvalitných mastných kyselín, ktoré potešia najmä srdcový sval. Používajú sa ako prísada do jedál, jogurtov, vyrába sa z nich olej, rôzne extrakty, múka a ďalšie potravinárske výrobky.

Dobré na cholesterol i cukor v krvi...
Majú vzácne tuky, ktoré ľúbia srdce
Ľanové...
+3Potláčajú únavu
Prívlastok vitamínová bomba...
debata chyba
Viac na túto tému: #gastronómia #srdce #kĺby #ľanové semienka #ochorenie srdca