Aká choroba vám hrozí podľa znamenia horoskopu? Naozaj bolí všetkých baranov stále hlava a na levov čaká infarkt?

Aké zdravotné riziká sa spájajú s vašim dátumom narodenia? A akú prevenciu vám radia hviezdy?

16.12.2023 06:00
znamenia Foto:
Ilustračná fotka.
debata (4)

Spojenie astrológie so zdravím a pohodou siaha do staroveku a je hlboko prepojené s lekárskymi praktikami civilizácií, ako sú Gréci, Rimania a Egypťania. V týchto kultúrach sa verilo, že polohy a pohyby nebeských telies majú hlboký vplyv nielen na jednotlivé ľudské životy, ale aj na ich fyzické zdravie. Tento systém presvedčenia viedol k rozvoju lekárskej astrológie, odvetvia astrológie zameraného na preskúmanie kozmických vplyvov na telesné zdravie a choroby.

Tradične sa verí, že každé znamenie zverokruhu, riadené špecifickými planétami a hviezdami, vládne nad konkrétnymi časťami ľudského tela. Napríklad Baran sa spája s hlavou a tvárou, Býk s krkom. Verilo sa, že zarovnanie planét a ich uhly geometrických vzťahov ovplyvňujú zdravie týchto častí tela. Táto starobylá prax často videla astrológov pracujúcich po boku lekárov pri diagnostike a liečbe chorôb.

Vodnár (20. január – 18. február)

Charakteristiky: Vodnári sú inovatívni, nezávislí a často humanitárni. Sú známi svojimi jedinečnými perspektívami a intelektuálnymi snahami.

Zdravotné riziká: Vodnár vládne členkom a cirkulačnému systému, čo môže viesť k potenciálnym problémom ako sú výrony členka, kŕčové žily, a kardiovaskulárne komplikácie. Môžu sa tiež objaviť problémy s krvným tlakom a srdcovými arytmiami. Dôležité je monitorovať tieto aspekty zdravia a pristupovať k nim proaktívne.

Starostlivosť o starších: Pre starnúcich Vodnárov je kľúčové zdravie cirkulačného systému a udržiavanie sily členkov. Doporučuje sa pravidelné vyšetrenia srdca a krvného tlaku, ako aj cvičenia na posilnenie dolných končatín. Vhodné môžu byť tiež aktivity ako joga a pilates, ktoré podporujú flexibilitu a cirkuláciu, a zdravá strava bohatá na omega-3 mastné kyseliny a vlákninu na podporu srdcového zdravia.

Wellness tipy: Pravidelné kardiovaskulárne cvičenia, aktivity na posilnenie členkov a strava podporujúca cirkulačné zdravie sú odporúčané.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #choroby #znamenie #horoskop #znamenie horoskopu