Otvorili prvé outletové centrum, prišli davy ľudí

Slovensko má oddnes prvé outletové centrum. Jeho otvorenie vo Voderadoch blízko Trnavy prilákalo davy ľudí, ktorí prakticky zaplnili parkovisko pre viac ako tisíc áut. Prevádzkovateľ centra očakáva, že okrem Slovákov pritiahne do približne 70 predajní ponúkajúcích oblečenie a ďalší tovar aj nakupujúcich z Maďarska a Česka.

30.10.2013 13:32
Voderady, ONE Fashion Outlet Foto: ,
Prvé slovenské outletové centrum ONE Fashion Outlet Voderady.
debata (5)

One Fashion Outlet je od Bratislavy vzdialený 40 kilometrov po diaľnici. Mnohých obyvateľov hlavného mesta doposiaľ často jazdilo za nákupmi do neďalekého outletového centra v rakúskom Parndorfe.

Projekt outletového centra vo Voderadoch sa oproti pôvodným plánom oneskoril, základný kameň stavby za 30 miliónov eur bol položený vlani na jeseň. Na otvorenie predajní dnes dopoludnia čakali stovky ľudí, ktorých sa obchodníci snažili prilákať zľavami. Po oficiálnom spustení predaja ale k strkaniciam alebo tlačeniciam nedošlo, značná časť netrpezlivých zákazníkov si prišla len pozrieť vystavený tovar a porovnať ceny.

"Dvakrát do roka chodievam do Parndorfu. Slovenský outlet môže pritiahnuť ľudí, ale musí znížiť ceny a musí tu byť viac predajní, " povedala novinárom jedna z návštevníčok miestneho obchodu s oblečením známej svetovej značky. Ďalšia nakupujúca uviedla, že ceny tovarov v komplexe obchodov sú porovnateľné s cenami v bežných nákupných centrách.

zväčšiť V modernom areáli je k dispozícii približžne... Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Voderady, ONE Fashion Outlet V modernom areáli je k dispozícii približžne p仝desiat obchodov s módou a ššportovým tovarom.

„Máme tu 15-tisíc metrov štvorcových prenajímateľnej plochy, čo znamená približne 65 až 70 nájomných jednotiek. Cieľovou skupinou pre nás sú v prvom rade Slováci, radi by sme privítali aj Moravanom alebo Maďarov,“ povedal projektový riaditeľ outletového centra Vladimír Kozár. Dodal, že v porovnaní s rakúskou konkurenciou slovenský projekt ponúka dlhší čas predaja, a to sedem dní v týždni.

Prevádzkovateľ centra bude podľa neho sledovať ceny ponúkaného tovaru, či sú porovnateľné s konkurenčnými outletovým centrami v Rakúsku alebo v Česku. Do budúcnosti počíta aj s rozšírením predajnej plochy na viac než dvojnásobok.

Ľudia vo voľnom čase vraj radi navštevujú obchodné centrá. „Mnoho Slovákov často chodí na prechádzku do nákupných centier. Slováci radi nosia značkové oblečenie,“ tvrdil Kozár.

Nové outletové centrum otvorilo svoje brány v prvý deň jesenných školských prázdnin. Konkurenciou pre One Fashion Outlet nebude iba rozlohou väčšie nákupné centrum v rakúskom Parndorfe, ale aj podobný projekt pod názvom D1 Outlet City, ktorý je vo výstavbe neďaleko Bratislavy. Majitelia oboch slovenských outletových centier sa už v minulosti preťahovali o to, kto otvorí ako prvý a kto priláka viac známych značkových predajní. Výstavba centra D1 Outlet City sa po problémoch s financovaním projektu omeškala, otvorenie tamojších predajní prevádzkovateľ centra ohlásil na budúci rok.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #One Fashion Outlet