Pokračovanie článku: Blíži sa leto! Využite rekreačný poukaz. Napríklad aj do kúpeľov či tábora pre deti

Ako postupovať

  • Zamestnanec musí o príspevok požiadať. Zároveň oň môže v priebehu jedného roka požiadať len jedného zamestnávateľa. Zamestnanca, ktorý požiada o príspevok nemožno žiadnym spôsobom znevýhodniť v porovnaní so zamestnancom, ktorý o tento príspevok nepožiada.
  • Preukázané výdavky zamestnanca na ďalšie osoby, ktoré sa so zamestnancom zúčastňujú na rekreácii, a to na: manžela – manželku, vlastné dieťa, dieťa zverené zamestnancovi do náhradnej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu alebo dieťa zverené zamestnancovi do starostlivosti pred rozhodnutím súdu o osvojení, inú osobu žijúcu so zamestnancom v spoločnej domácnosti.
  • Zamestnanec preukazuje oprávnené výdavky predložením účtovných dokladov, ktorých súčasťou musí byť označenie zamestnanca, najneskôr do 30 dní odo dňa skončenia rekreácie.
  • Zamestnávateľ poskytne zamestnancovi na základe jeho žiadosti príspevok na rekreáciu maximálne vo výške 55 % oprávnených výdavkov, najviac v sume 275 eur ročne.
  • Ak nebol príspevok na rekreáciu poskytnutý prostredníctvom rekreačného poukazu, zamestnávateľ ho poskytne zamestnancovi po predložení účtovných dokladov v najbližšom výplatnom termíne určenom u zamestnávateľa na výplatu mzdy, ak sa nedohodnú inak.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kúpele #kúpeľný pobyt #rekreácia #rekreačný poukaz