Indulona
Jeden z najznámejších slovenských výrobkov, o ktorom už od začiatku všetci vedeli, že je to malý zázrak. Prvé balenia uzreli svetlo sveta v roku 1964, vyvinuli ju v bývalej Slovakofarme Hlohovec. Okrem natierania krému na ruky a tvár vládlo vo všeobecnosti presvedčenie, že výborne vyčistí napríklad aj kožené odevy, kabelky, topánky a všelijaké súčasti nábytku. O tom, že jednotlivé ingrediencie namiešali vtedajší odborníci v kréme naozaj výnimočne, svedčí aj to, že Indulona sa vyrába dodnes a môže sa okrem iného pochváliť tým, že nevyvoláva žiadne alergie.
Horalka
Fenoménom medzi oblátkami je Horalka. A ako to už býva, za jej úspechom bola náhoda v podobe nedostatku lieskových orieškov, ktoré v Pečivárňach Sereď pridávali do Tatraniek. Z núdze urobil cnosť Štefan Kassay, ktorý do plnky primiešal arašidy a éra slávnej oblátky sa začala. So zmenou typu orechov museli výrobcovia zmeniť názov a Horalky si začali raziť cestu k maškrtným jazýčkom. A hoci vznikla takpovediac neplánovane, na obľube, ktorú si získala, jej neubrala ani veľká napolitánková konkurencia za zahraničia. Práve Horalka je jednou z vecí, na ktorú nostalgicky spomínajú tí, ktorí odišli do sveta – či už študovať, pracovať, alebo sa zo Slovenska odsťahovali.
Čokolády Figaro
História fabriky na cukrovinky v Bratislave siaha až do roku 1896. Zo začiatku vyrábala hlavne mliečne karamelky a nečokoládové cukrovinky, neskôr to bola čokoláda, marcipán a dezerty. Po znárodnení v roku 1948 sa firma orientovala na výrobu čokoládových cukroviniek a zakrátko sa jej podarilo získať na trhu vedúce postavenie. Prešla mnohými ekonomickými a vlastníckymi zmenami, no doteraz zo svojej popularity nestratili Horká, Mliečna ani Várová čokoláda, tyčinka Rumba či bonboniéry Tatiana alebo Mariana.