Máte doma tento pohár? Vyhoďte ho alebo vráťte do predajne. Obsahuje nepovolené prísady

Cez systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF – Rapid Alert System for Food and Feed) bol Úrad verejného zdravotníctva upozornený na nevyhovujúci výrobok.

02.12.2022 16:28
debata (1)
pohar

Pohár na pitie obsahuje bambus a má označenie: DRINKING CUP, NATURAL COLLECTION, značka EXCELLENT EH HOUSEWARE, EAN kód 8719202624823, iné označenie 170, výrobná dávka 348643, krajina pôvodu Čína, vyrobené preAM/63, P.O. BOX 37211, Amsterdam, Holandsko.

Distribútorom výrobku v SR je Z-TRADE SK s.r.o., Bazová 1108/9, 821 08 Bratislava.

Výrobok z dôvodu prítomnosti zložky bambus nie je v súlade s požiadavkami nariadenia Komisie č. 10/2011 o plastových materiáloch a predmetoch prichádzajúcich do kontaktu s potravinami. Použitie bambusu a iných nepovolených rastlinných prísad v plastových materiáloch prichádzajúcich do kontaktu s potravinami môže predstavovať riziko pre ľudské zdravie, ku ktorému môže dôjsť pri rýchlejšej degradácii niektorých plastov. To môže viesť k migrácii niektorých látok do potravín (formaldehyd, melamín) v množstvách, ktoré prekračujú povolené limity.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave dozoruje stiahnutie uvedeného výrobku z trhu v SR.Keďže sa tento výrobok ešte môže nachádzať na trhu na území SR, odporúčame spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili do miesta predaja.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #úrad #pohár