Darčeky, ktorým by ste sa tento rok na Vianoce mali vyhnúť. Tu je deväť z nich

Dať niekomu vhodný darček chce istý čas, snahu a aj trochu premýšľania. Ale ako sa môžeme vyhnúť tomu, aby sme niekoho nepripravili o vianočnú radosť zlým darčekom? Austrálsky server Finder zostavil rebríček tých, ktoré neodporúča darovať príbuzným a priateľom.

23.12.2022 19:47
darčeky, Vianoce, vianočné, vianočný Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

1. Sexy záhradný trpaslík

Je otázkou, či ľudia vôbec potrebujú mať v záhrade sadrových alebo plastových trpaslíkov, a preto sa sexy záhradný trpaslík dostal na prvú priečku najhorších darčekov. „Myslím, že sa všetci zhodneme, že nepotrebujeme záhradných trpaslíkov, ktorí sa povaľujú na trávniku v spodnej bielizni,“ povedal šéfredaktor serveru Finder Angus Kidman.

2. Jednoúčelové spotrebiče

Číslom dva na zozname pochybných darčekov sú kuchynské spotrebiče, ktoré vedia len jednu vec. Môže to byť pomocník na výrobu párkov v rožku alebo klobás, alebo kávovar, ktorý varí iba jediný typ kávy. Všetci vieme, čo sa s podobnými darčekmi stane – len zaberajú miesto v zadnej časti kuchynských skriniek.

3. Kalendár

Kalendáre sú tradičný darček, ale väčšina z nás už má telefóny s kalendárom. Nepotrebujeme mať na stene kus papiera, aby nám povedal, aký deň bude zajtra.

4. Syr

Syr je výborná vec, ale jeho prenášanie z miesta na miesto a uloženie pod stromčekom v teplej obývacej izbe nemusí znášať príliš dobre. A málokto by si asi prial, aby sa mu do vône ihličia primiešal odér dobre vyzretého až prezretého syra.

5. Príliš veľké darčeky

Často tie najlepšie veci sú v malom balení. A nič nie je horšie, ako keď idete za rodinou, kde dostanete obrovský darček, ktorý sa vám nezmestí do kufra auta.

6. Pleťová kozmetika proti starnutiu

Všetky kozmetické prípravky proti starnutiu, vráskam alebo škvrnám na pleti by mali byť tabu. Nikto nechce, aby si jeho milovaní a blízki mysleli, že sa im snažia naznačiť, že vyzerajú staro, vráskavo a unavene.

7. Permanentka do posilňovne

Je v zásade rovnaký prípad ako šiesta priečka. Obdarovanému naznačuje, že nemá dobrú postavu alebo kondíciu – a mal by s tým niečo robiť.

8. Čistiace pomôcky a prostriedky

Rozbaliť pod stromčekom vysávač, prachovky alebo sadu čistiacich prostriedkov príliš neprispeje k vianočnej atmosfére. Navyše by si obdarovaní mohli myslieť, že ich pokladáte za nečistotných, ktorí nemajú doma upratané.

9. Ponožky

Nikto nepotrebuje ďalšie ponožky. Všetci ich máme veľa, a ak náhodou nie, predáva ich každý supermarket.

To, že nie každý darček je vhodný a vítaný, potvrdzuje aj austrálsky marketingový expert Peter Applebaum. Podľa neho viac ako dve percentá vianočných darčekov končí v odpadkovom koši a sedem percent ich obdarovaní vracajú či vymieňajú v obchodoch.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #darček #sviatky #darčeky