Bratislava sa lúči so starými trolejbusmi. Dnes jazdia posledný krát. Ako vyzerajú?

Hlavné mesto posledný krát dnes 5. novembra púšťa na cesty staré trolejbusy. Premávať budú na trase z Búdkovej na Kolibu.

05.11.2023 12:51
Nové električky a hybridné trolejbusy Foto:
Nové električky a hybridné trolejbusy.
debata (4)

Ako informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom Facebooku, na linke 203 neboli v minulosti kĺbové trolejbusy každodennou záležitosťou. Smerom na Kolibu boli 15Tr(M) nasadzované hlavne počas voľných dní a zasneženej zimy.

Stálicou na linke sa stali až v posledných rokoch, keď vystriedali krátke trolejbusy na nočných linkách. „Pred jazdami na nočných linkách sa trolejbusy každý večer objavia práve na niekoľkých spojoch dnešnej linky 44. Viacerí z vás nám určite dajú za pravdu, že v posledných rokoch sa tieto spoje stali legendárnymi a večernú linku 44 s obľubou navštevovali fanúšikovia nielen zo Slovenska a z Česka,“ uviedol DPB.

Ďalej informuje, že svoje posledné kilometre symbolicky dnes odjazdia trasu z Búdkovej na Kolibu. Jeden z trolejbusov vypravia na prvý odchod nočnej služby s odchodom zo zastávky Depo Hroboňova o 19:21 a z Koliby o 20:02.

„Po predaní žezla novším bratom na zastávke Hodžovo námestie sa trolejbus 15TrM poslednýkrát aj s cestujúcimi odoberie späť do Depa Hroboňova cez Hroboňovu ulicu. Touto jazdou sa pravidelná premávka trolejbusov 15Tr v Bratislave po dlhých 33 rokoch uzavrie,“ uzatvára DPB.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #trolejbus