Máte doma tieto nebezpečné vianočné dekorácie? Rýchlo sa ich zbavte, hrozí požiar. Pozrite si prehľad výrobkov

Vianoce sa spájajú s tradičnou gýčovou výzdobou. Adventné vence, vianočné stromčeky, vianočné svetielka. Tie nezvykneme kupovať každý rok nové. Treba si ich skontrolovať, či sú stále v poriadku. Avšak aj pri nových svetielkach nemusí byť ich bezpečnosť zaručená. Slovenská obchodná inšpekcia objavila v slovenských obchodoch mnoho nedostatkových produktov.

15.11.2023 14:05
sviecky 2 Foto:
Nebezpečný adventné sviečky.
debata

Pri týchto produktov SOI hlási nebezpečenstvo vyhorenia, či ublíženia. Napríklad svetelný reťazec bielej farby, ktorého súčasťou je aj zariadenie na zmenu režimov svietenia. Reťazec nie je označený povinnými údajmi ani opatrený návlečkou, na ktorej by tieto údaje boli uvedené.

Označenie CE sa nachádza len na kartónovej krabici, v ktorej je predmetný výrobok balený. Reťazec nie je taktiež sprevádzaný návodom na použitie spolu s bezpečnostnými inštrukciami v slovenskom jazyku. Pri tomto produkte hrozí potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom.

Ďalším podobne nebezpečným produktom sú napríklad adventné sviečky, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia, a je preto výrobkom nebezpečným. Vzniká tu potenciálne nebezpečenstvo vzniku požiaru. Pri skúške horenia prišlo k výskytu druhotného zapálenia dlhšieho ako 10 s, čo môže spôsobiť vznik požiaru.

Takýchto produktov je omnoho viac, pozrite si ich v galérii:

Nebezpečné adventné sviečky.
Nebezpečné adventné sviečky. Hrozí riziko...
+32Nebezpečné adventné sviečky. Hrozí riziko...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #svetielka #nebezpečie