Obľúbený nápoj Slovákov v novej fľaške. Jej záloha je 13 centov, vrátiť ju je možné len v mieste predaja

Vo vybraných predajniach na Slovensku je najnovšie dostupná Coca-Cola v jednolitrovej sklenenej fľaši.

04.12.2023 09:57
obchod, nakupovanie, rodina Foto:
Ilustračná fotka
debata (38)

Nápoj v sklenenej fľaši sa bude dať zakúpiť samostatne alebo v prepravke so 6 alebo 12 fľašami. Sklenená fľaša aj prepravka sú zálohované, vrátiť ich je možné v mieste predaja.

Pred koncom roka v portfóliu nápojárskej spoločnosti je litrová Coca-Cola v sklenenej fľaši. Doteraz bola v skle dostupná iba v objeme 0,2 a 0,33 litra, a to iba pre segment Horeca.

Novo si budú môcť zákazníci po obmedzenú dobu zaobstarať 1-litrové balenie v skle v bežnej predajnej sieti. Na Slovensku je dostupná prostredníctvom maloobchodného reťazca Tesco, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Nové fľašky nápoja Coca-Cola.
.
Nové fľašky nápoja Coca-Cola.
Nové fľašky nápoja Coca-Cola.

Nová fľaša má kovové viečko so skrutkovateľným uzáverom. Fľaša je vratná a zálohovaná za 13 centov. Záloha sa bude vzťahovať aj na prepravku, za celú prepravku 12 fliaš bude záloha 1,66 eur. Prepravku je však možné aj rozdeliť na dve samostatné prepravky, v tom prípade bude záloha 83 centov.

„Podporujeme každého dodávateľa, ktorý spoločne s Tescom dokáže priniesť inovácie do nakupovania, a vždy hľadáme efektívne spôsoby, ako zákazníkom ponúknuť niečo nové. Ideálne ešte s pozitívnym dopadom na životné prostredie. Vratné fľaše Coca-Cola vítame a očakávame, že si ich obľúbia aj naši zákazníci, ktorí sú na ne doteraz zvyknutí z reštaurácií. Takže si aj doma môžu dopriať túto vylepšenú skúsenosť a navyše im pri ďalšom nákupe vratné fľaše zase pohodlne odvezieme," vysvetľuje Erik Šiatkovský, komerčný riaditeľ Tesca na Slovensku. .

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Coca-Cola #zálohovanie #fľaška