Používate túto červenú panvicu? Mali by ste to zvážiť, úrady pred ňou varujú

Úrad verejného zdravotníctva dostal pokyn na vykonanie kontrol na trhu na Slovensku, z ktorej výsledok bol nevyhovujúci produkt. Presnejšie ide o panvicu s názvom Yoyoso Frying pan.

22.01.2024 14:33
debata (7)

Táto panvica má materiálové zloženie z nerezovej ocele, krajina pôvodu Čína, a bol odobratý v obchodnej sieti na základe podnetu zákazníka.

Podľa skúšok vykonaných Národným referenčným laboratóriom pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade, testovaný výrobok nespĺňa požiadavky o materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami a výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu upravujúca materiály a predmety určené na styk s potravinami v znení neskorších predpisov.

zväčšiť Nevyhovujúca panvica Foto: ÚVZ SR
obr 1 Nevyhovujúca panvica
zväčšiť Nevyhovujúca panvica Foto: ÚVZ SR
obr 2 Nevyhovujúca panvica
zväčšiť Nevyhovujúca panvica Foto: ÚVZ SR
obr 3 Nevyhovujúca panvica

Testovaná vzorka v parametri zmeny vzhľadu výrazne zmenila vzhľad pri výluhu v potravinovom simulátore 3 % kyseliny octovej, povrch vzorky zosvetlil a boli na ňom viditeľné mapy.

Ďalej nastala zmena vzhľadu bielej gázy po zotretí vnútorného povrchu výrobku pred prvým umytím vzorky so saponátom a teplou vodou a taktiež po prvom umytí vzorky so saponátom a teplou vodou.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva prijímajú opatrenia na stiahnutie tohto výrobku z trhu v SR, ktorý bude zároveň hlásený do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá RASFF. Keďže sa uvedený výrobok môže nachádzať na Slovenskom trhu. Úrady teda odporúčajú spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #produkt #panvica #nebezpečný produkt