Viete, čo si zbaliť do kúpeľov? Nezabudnite na tieto dokumenty

Do kúpeľov sa síce rekreačne chodí aj na pár dní, no plnohodnotná kúpeľná liečba cez zdravotnú poisťovňu trvá tri alebo štyri týždne. To je dosť dlhý čas, počas ktorého sa môže zmeniť nielen počasie, ale aj ročné obdobie. Poradíme, na čo myslieť pri balení.

18.10.2023 06:00
kufre, batožina Foto:
Ilustračné foto.
debata

Dokumenty týkajúce sa kúpeľnej liečby

  • predvolanie na kúpeľnú liečbu
  • oznámenie o schválení kúpeľnej liečby od vašej zdravotnej poisťovne
  • lekárske potvrdenie o vašom aktuálnom zdravotnom stave (tzv. spôsobilosť nastúpiť na kúpeľnú liečbu), ktoré vystavuje praktický lekár a nesmie byť staršie ako 14 dní
  • občiansky preukaz a preukaz poistenca

Oblečenie a obuv

  • Zohľadňujte najmä miesto pobytu a typ kúpeľov. Ak sa chystáte do klimatických kúpeľov v horách, lodičky a obleky zrejme nevyužijete. No zídu sa vám v mestských kúpeľoch, kde je zvyčajne bohatý spoločenský život.
  • Oblečenie a obuv vyberajte aj podľa ročného obdobia. Treba však myslieť na to, že počasie sa môže zmeniť, počas pobytu v kúpeľoch niekedy nastáva aj zmena ročného obdobia. Preto vyberajte oblečenie tak, aby ste boli pripravení na najteplejšie a najchladnejšie možné počasie v danom ročnom období. Nemusíte brať celý obsah skrine, zbaľte si kusy, ktoré sa ľahko kombinujú.
  • Športové a spoločenské oblečenie by malo byť približne v pomere 1:1. Aj v horských kúpeľných domoch sú reštaurácie i kaviarne, a tam sa v teplákoch nechodí.
žena, dôchodci, kúpele Čítajte viac Budú kúpele čoskoro nedostupné? Už teraz vyberajú dodatočné poplatky

Potrebné a užitočné maličkosti

  • V kúpeľoch budete potrebovať kozmetiku, ktorú bežne používate, hrebeň alebo kefu na vlasy, vlhčené obrúsky, nabíjačku na telefón, dáždnik, slnečné okuliare, plavky, knihu, šľapky k bazénu. Nezabudnite na pyžamo, papučky a župan (niekde býva súčasťou ubytovania). Praktické je mať poruke aj manikúru, žehličku na vlasy alebo fén (ak nie je súčasťou ubytovania) a šitíčko.
  • Nezabudnite si pribaliť lieky, ktoré pravidelne užívate (dosť na celý pobyt), zdravotné pomôcky, ktoré potrebujete, a zdravotnú dokumentáciu.

Vedeli ste?

Balenie pred cestovaním patrí k najmenej obľúbeným činnostiam na svete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpeľný pobyt #kúepele #kúpeľná liečba