Oplatí sa študovať informatiku, ekonomiku aj strojárstvo

Zamestnávatelia majú stále najväčší záujem o absolventov študijného odboru informatika. Potvrdzujú to údaje pracovného portálu Profesia.sk. Podľa nich si životopis uchádzača alebo uchádzačky o zamestnanie s odborom informatika pozrie priemerne takmer päť zamestnávateľov.

27.03.2023 10:00
študenti, spolužiaci, úsmev, skupina Foto:
Ilustračné foto.
debata

O prácu sa nemusia báť ani absolventi odboru stavebníctvo. Kandidátov s touto špecializáciou si prezrú približne traja zamestnávatelia. Záujem majú aj o absolventov strojárstva, ich životopis si prečítajú takmer tri firmy. Podobne sú na tom aj absolventi odborov ekonomika a technika.

V rámci portálu Profesia.sk bol spomedzi verejných vysokých škôl najväčší záujem o absolventov Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Ich životopisy si prezrú priemerne štyri firmy, na druhom mieste bola Ekonomická univerzita v Bratislave (EUBA) so skóre záujmu 3,6. Záujem zo strany zamestnávateľov pretrváva aj o absolventov Žilinskej univerzity (ŽU) a Technickej univerzity v Košiciach (TUKE). Polepšila si Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Najžiadanejších absolventov má na Slovensku Fakulta informatiky a informačných technológií v rámci STU. K preferovaným patrí Fakulta elektrotechniky a informatiky STU, Fakulta riadenia a informatiky Žilinskej univerzity, Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského (UK) a Strojnícka fakulta STU.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #vysoké školy #vysokoškolskí absolventi