Chcete dostať od štátu 100 eur? Požiadajte o ne! Čas máte do konca augusta

Ďalšia inflačná pomoc pre najzraniteľnejších je pripravená na vyplatenie. Po požiadaní o dotáciu úrady práce vyplatia ďalším skupinám ľudí 100 eurový príspevok.

08.07.2022 12:22
senior, opatrovateľka, opatrovateľ, starostlivosť Foto:
Ilustračné foto.
debata (34)

Úrady práce po celom Slovensku v týchto dňoch prijímajú žiadosti o poskytnutie jednorazového príspevku 100 eur v rámci inflačnej pomoci, ktorú vláda adresovala vybraným skupinám ľudí na zmiernenie následkov v súčasnosti rastúcej inflácie, a tým aj životných nákladov.

O sto eur ale musíte požiadať. Osoby z vládou určených skupín môžu žiadosť podať e-mailom alebo priamo na príslušnom úrade práce v mieste svojho bydliska až do konca augusta tohto roka.

rodina, rodinné prídavky, peniaze, životné minimum Čítajte aj Ľudia už dostávajú viac peňazí. Ktoré dávky vzrástli a ako? Tu sú tabuľky!

Osoby, ktoré sa starajú o nezaopatrené dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom vo veku 6 až 18 rokov, tak môžu urobiť až do 30. septembra.

Ale pozor, na žiadosti podané po uvedených termínoch sa neprihliada.

Inflačná dotácia bude po schválení poskytnutá v najbližšom výplatnom termíne sociálnych dávok a príspevkov.

Žiadať o dávku môžu penzisti, ktorí nepoberajú dôchodok, osobní asistenti, ľudia, ktorí sa starajú o dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom a opatrovatelia, ktorí nedostávajú príspevok na opatrovanie. Pozrite si aj vzory žiadostí!

dôchodca, senior, pozostalý, pozostalostná dávka, smrť blízkeho Čítajte aj Dostávate len penziu zo zahraničia? Pozostalostný dôchodok dostanete v plnej výške!

Už v júni rezort práce vyplatil jednorazovú pomoc v rámci poskytovaných dávok rodinám s deťmi prostredníctvom zvýšeného prídavku na dieťa, rovnako osobám v hmotnej núdzi, náhradným rodičom ako aj opatrovateľom, ktorí poberajú peňažný príspevok na opatrovanie v zmysle stanovených podmienok. Inflačný balík jednorazovej pomoci predstavuje spolu cez 105 miliónov eur. Okrem toho sa v týchto dňoch jednorazovo vypláca aj 13. dôchodok všetkým jeho poberateľom, pričom na tento účel pôjde viac ako 310 miliónov eur.

Ľudia nad 62 rokov, ktorí nepoberajú dôchodok

Jednorazová pomoc vo výške 100 eur. Inflačná pomoc pre osoby nad 62 rokov je určená pre fyzickú osobu, ktorá má trvalý pobyt alebo prechodný pobyt na Slovensku a najneskôr v máji 2022 dovŕšila 62 rokov veku.

Tiež v máji 2022 nevykonávala činnosť, ktorá zakladá nárok na príjem zo závislej činnosti, z podnikania alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti a nie je/nebola poberateľom:

  • starobného dôchodku,
  • predčasného starobného dôchodku,
  • invalidného dôchodku,
  • vdovského dôchodku, vdoveckého dôchodku,
  • výsluhového dôchodku,
  • invalidného výsluhového dôchodku,
  • vdovského výsluhového dôchodku, vdoveckého výsluhového dôchodku alebo
  • obdobnej dávky zo zahraničia

Splnenie podmienok na poskytnutie inflačnej pomoci žiadateľ preukáže čestným vyhlásením.

Vzor žiadosti: https://www.upsvr.gov.sk/…___final.pdf

34 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #inflácia #peniaze #ľudia #Dôchodcovia #asistenti