Obyčajný, ale zároveň zázračný kus ovocia. Vyrieši problémy so srdcom, zabráni chrípke, vylepší trávenie, dodá vitamíny

Zlepšuje imunitu, trávenie, zabráni sezónnym ochoreniam a aj problémom so srdcom. Liekom a prevenciou môže byť aj naša obľúbená potravina, ktorú si často spájame s dlhými radmi počas socializmu. Áno, ide o mandarínku.

15.12.2023 06:00
ovocie Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

Pomaly v každej rodine sa nielen v decembrovom čase na stole objaví toto chutné ovocie. Avšak okrem chute je naozaj aj efektné, čo sa týka výživovej hodnoty pre zdravie.

Austrálske Centrum pre Zdravé Starnutie (ACH Group) zdôrazňuje dôležitosť výživy pre starších ľudí počas zimy. Mandarínky, nabité vitamínom C, vystupujú ako prirodzená obrana pred chorobami. Táto potravina je známy bojovník proti sezónnym ochoreniam.

Odborník na výživu: V akú dennú dobu konzumovať ovocie?
Video
Zdroj: TV Pravda

Experti na výživu v Sierra Harvest v článku „An Orange a Day Keeps the Cold at Bay“ prirovnávajú mandarínky k šampiónom, čo sa týka množstva antioxidantov. Antioxidanty obsiahnuté v mandarínkach, pôsobia ako štít proti zdravotným problémom súvisiacim so zimou. Pre starších ľudí to znamená dodatočnú ochranu v čase, keď imunita hrá kľúčovú rolu.

Mandarínky so svojím bohatým obsahom vitamínov nielenže odháňajú chrípku, ale prispievajú aj k celkovej odolnosti organizmu. Táto perspektíva rezonuje so staršími ľuďmi, ktorí sa snažia posilniť svoje zdravie proti zimným ochoreniam.

Známy zdravotnícky web Healthline zdôrazňuje nutričné výhody mandarínok, predstavujúc spektrum vitamínov, minerálov a antioxidantov. Tieto prvky spoločne podporujú zdravie srdca, pomáhajú tráveniu a posilňujú celkovú vitalitu – kritické aspekty pre starších ľudí hľadajúcich komplexnú zimnú pohodu.

Seniori v kuchyni Čítajte viac Obchádzate v obchode túto potravinu? Chyba. Ochráni srdce, vyčistí cievy, službu robí diabetikom a jeden kus zabezpečí dennú dávku vitamínu C

Dial Remedy sa zameriava na najlepšie potraviny pre starších ľudí a mandarínky zaradil do tohto zoznamu. Seniori by si ich mali pridať do denného jedálnička. Ovocie je ľahko prístupné a chutné. To z nich robí ideálnu voľbu pre starších ľudí, ktorí chcú zvýšiť svoju výživu počas chladných mesiacov.

Americký web so zameraním na seniorov Companions for Seniors odkazuje na tento postoj, ponúkajúc praktické pohľady na zdravé zimné potraviny. Mandarínky vynikajú ako jednoduchý, no silný príspevok do stravy seniorov, poskytujúc nielen výživu, ale aj explóziu chuti, ktorá pomáha proti zimnej melanchólii.

Mandarínky vystupujú ako spoľahlivý zimný spojenec pre starších ľudí, ponúkajúc chutné a výživné riešenie pre prekonanie výziev chladného obdobia. Plné vitamínu C na posilnenie imunity a škála zdravotných výhod robia z týchto zlatých citrusových kameňov chutnú stratégiu pre starších ľudí, aby posilnili svoje zdravie.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #chrípka #zima #mandarínka