Bývajte, renovujte, pomôže vám úverový certifikát

Potrebuje vaša kúpeľňa či kuchyňa rekonštrukciu? Zvažujete vaše finančné možnosti? Pri plánovaní vám pomôže aj jedna zaujímavá novinka, ktorá vám poskytne dostatočný čas na prípravu.

16.06.2021 00:00
pss, PR článok, reklama, nepoužívať

Slováci sú národ, ktorý na svojom bývaní túži stále čosi zlepšovať a rekonštruovať. Túžia po zmene a mnoho z nich aj tento rok plánuje kúpu nového alebo rekonštrukciu starého bývania. Leto praje práve rekonštrukciám, treba si však uvedomiť, že prerábka bytu či domu je záležitosť náročná na peniaze. Nie každý vlastník si môže dovoliť úpravy financovať výhradne z vlastných zdrojov. Pred začiatkom rekonštrukcie si treba stanoviť, čo všetko chcete meniť a koľko peňazí si do toho môžete dovoliť investovať. Zároveň potrebuje tiež vedieť, ako svoje plány zaplatíte. Len málokto má na účte dostatok peňazí, z ktorých si môže dovoliť zaplatiť sny o novej kúpeľni, podlahách či kuchyni. Každý, kto chce prerábať bývanie, určite chce aj to, aby konečný výsledok jeho činnosti zodpovedal jeho vysnívaným predstavám a pochopiteľne si želá, aby rekonštrukcia nepresiahla jeho finančné možnosti.

Prerábku v menších sumách realizujú mnohí prevažne z vlastných zdrojov. Už však býva skoro pravidlom, že sa často do naplánovanej stanovenej sumy jednoducho nezmestia. Rekonštrukcia totiž zvykne priniesť situácie, pre ktoré sa táto činnosť predraží. Pri kalkulácii prerábky sa preto odporúča počítať aj s minimálne 10-percentnou finančnou rezervou na neočakávané výdavky. Odporúča sa nechať dokonca aspoň 20 % samotnej rezervy flexibilných. Nikdy neplánujete rekonštrukciu úplne na doraz po posledné euro. Každá plánovaná úprava nehnuteľnosti si totiž zaslúži dôkladný finančný plán. Ten odhalí, čo všetko si môžete približne dovoliť z vlastných zdrojov a koľko si musíte požičať. Na väčšie či menšie stavebné práce a výmeny zariadenia v byte je možné využiť aj úvery finančných inštitúcií. A v tomto prípade je dobré vedieť, s akou sumou môžete počítať. Zorientovať vo finančných možnostiach sa dá rôznymi spôsobmi. Významne k tomu ale môže dopomôcť novinka na trhu – úverový certifikát.

Čo je to úverový certifikát?

Nezáleží na to, či plánujete výmenu okien, podlahy alebo potrebujete dofinancovať časť z kúpnej ceny nehnuteľnosti, úverový certifikát z Prvej stavebnej sporiteľne vám vždy pomôže. S ním máte čas až tri mesiace na plánovanie rekonštrukcie alebo výber nového bývania.

S úverovým certifikátom taktiež získate informáciu, či na to máte k dispozícii dostatok finančných prostriedkov. Parametre úveru uvedené v certifikáte vám totiž napovedia, v akých sumách môžete rekonštrukciu alebo kúpu nehnuteľnosti plánovať. Budete teda od začiatku vedieť, na čo máte a čo si môžete do novej kuchyne či kúpeľne dovoliť alebo pre ktorú nehnuteľnosť sa rozhodnúť. Pritom jeho získanie je úplne jednoduché, Prvá stavebná sporiteľňa ho klientovi vystaví na počkanie, bezplatne a bez potreby predkladania akýchkoľvek podkladov.

S úverovým certifikátom sa môžete pokojne a bez stresov venovať vašim plánom.

Aj vy máte záujem o úverový certifikát?

Zistite, na čo máte a príďte si po úverový certifikát do najbližšieho obchodného zastúpenia PSS alebo pre viac informácií navštívte webovú stránku www.pss.sk/certifikat.

PSS, PR článok, reklama, nepoužívať Čítajte viac Potrebujete úver na bývanie? PSS, PR článok, reklama, nepoužívať Čítajte viac Ako nasporiť deťom na bývanie
chyba